Dr Sabine Hoffmann - Pături ponderate - Paturagravity RO

Dr Sabine Hoffmann

Dr. Sabine Hoffmann Psiholog șef la Clinica TWW din Berlin

„Aceste pături pot induce un sentiment spontan de calm, pe scurt, „totul este bine” la nivel fizic și, prin urmare, psihologic.”

Cum ți-a venit ideea de a folosi pături terapeutice?

De mai bine de 20 de ani lucrez ca psiholog senior în psihiatrie acută. Adesea se pune problema unui „loc sigur” pentru a crea imediat o zonă sigură și securizată în clinică în timpul crizelor acute. Din acest motiv, păturile obișnuite fac parte de multă vreme din domeniul nostru. Cu toate acestea, o pacientă și-a adus odată propria pătură de terapie în secție și mi-a spus despre proprietățile sale favorabile. Am dus-o în camera ei și am văzut pătura întinsă pe pat. Deja schimbase vizual atmosfera într-una foarte acasă. Ea a fost capabilă să relaționeze senzațiile individuale în timpul atacurilor bruște de panică și să folosească pătura pentru a regla stările de anxietate, disperare și lipsă de control. Datorită sentimentului de a fi învăluită, această pacientă a experimentat un efect pozitiv imediat asupra sistemului ei nervos central în timpul terapiei traumei. Ceea ce a spus ea m-a determinat să întreb mai departe.

Ce părere aveți despre utilizarea unei pături cântare?

Păturile cântărite pot induce un sentiment spontan de pace și relaxare, fără a fi nevoie să faceți nimic. Pe scurt, totul este bine la nivel fizic și prin aceasta la nivel psihologic. A avea grijă de tine (reîncărcarea energiei) servește la menținerea capacității de a te eforta și, mai presus de toate, pentru a-ți construi rezistența. Vă ajută să rămâneți sănătoși din punct de vedere emoțional și fizic la locul de muncă și în viața privată. O minte sănătoasă, capacitatea de relaxare și autocontrolul sunt esențiale pentru noi, psihoterapeuții!

După părerea dumneavoastră, în ce domenii medicale are sens să folosim pături de terapie? Unde sunt deja folosite cu succes păturile de terapie? Unde mai vedeți potențialul/necesitatea?

Avem deja pături de terapie în secțiile noastre, care sunt și ușor de spălat. În funcție de starea de spirit – starea de relaxare sau tensiune – greutatea se simte plăcută în diferite grade. Prin ajustarea suprafeței de contact, pacientul învață să-și evalueze starea actuală de spirit și să răspundă la întrebarea „De ce am nevoie acum?”. Prin urmare, îi permite să-și recunoască mai bine propriile nevoi.

Păturile terapeutice îi ajută pe pacienții noștri cu:

 • Atacuri de panică, anxietate generalizată și îngrijorare
 • Depression with suicidal thoughts and other acute crises
 • Depresie cu gânduri suicidare și alte crize acute Amintiri de traume — datorită efectului păturii, am observat o sentimentul de securitate crescut la pacienți în momentul în care apar gânduri despre „trebuie să trec peste asta”.
 • În tulburarea Borderline, factorii declanșatori minori pot duce la un răspuns violent de tensiune în organism, ducând la autovătămare ca reacție la întreruperile controlului impulsurilor. Ei pot folosi pătura pentru a reduce tensiunea și a scăpa de gândurile negative.
 • În timpul episoadelor de tulburare disociativă, greutatea păturii te ajută să simți limitele propriului tău corp.

Văd potențialul mare și posibilitățile terapeutice ale hainelor ponderate. Am comandat deja mai multe și intenționez să le folosesc în timpul primului ajutor în companie. În timp ce vorbirea ajută la reducerea stresului acut la membrii personalului, pătura oferă un mijloc de intervenție în criză pentru a evita dezvoltarea tulburării de stres post-traumatic pe termen lung. Se întâmplă atunci când situația de stres acut și răspunsul de alarmă al organismului sunt reduse la tăcere cât mai curând posibil. Concluzia dvs. din punct de vedere personal sau medical „Sunt un mare susținător al folosirii păturilor de stres.
Încurajez unii pacienți și prieteni psihoterapeuți să profite de posibilitățile oferite de acțiunea unei pături de stres. Datorită acesteia, se vor descurca mai bine și ai putea spune că vor deveni propriul lor terapeut! Există un beneficiu deosebit de a folosi păturile și de a se odihni în locul medicamentelor sedative, deoarece sentimentul de autosuficiență este întărit! Vă mulțumesc foarte mult pentru asta!

Concluzia dvs. din punct de vedere personal sau medical.

Sunt un mare susținător al folosirii păturii cântărite. Îi încurajez pe unii pacienți și prieteni psihoterapeuți să profite de posibilitățile cuverturii ponderate. Datorită acesteia, se vor descurca mai bine și ai putea spune că ar putea deveni propriul lor terapeut! Există un beneficiu deosebit de a folosi păturile și de a se odihni în locul medicamentelor sedative, deoarece sentimentul de autosuficiență este întărit! Vă mulțumesc foarte mult pentru asta!

VERIFICAȚI PĂTURILE
  0
  Coșul dumneavoastră
  Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
   Calculate Shipping