5 mituri despre gândirea pozitivă - Pături ponderate - Paturagravity RO

5 mituri despre gândirea pozitivă

“Va fi o zi grozavă. Sunt bine odihnită. Voi zâmbi la serviciu și nimic nu mă va împiedica să pun în aplicare acest plan”, vă gândiți încurajator. Între timp, optimismul nu va repara aparatul de cafea stricat în care trebuia să faci cafea pentru „această zi frumoasă”. „Gândește pozitiv” este una dintre cele mai puțin eficiente metode de funcționare pozitivă, în jurul căreia au apărut multe mituri. Iată cinci dintre ele.

Da ai dreptate. Este mai bine să fii pozitiv decât să-ți faci griji în continuare și să permiti scenariilor întunecate să treacă prin minte. Viața unui optimist este mai ușoară, nu? Da, suntem și noi de acord asupra acestui punct. Cu toate acestea, revistele de coaching ne dau impresia că avem nevoie doar de puterea unei atitudini pozitive pentru a construi succesul și, din păcate, o astfel de tactică de viață ne poate conduce pe calea greșită. Este ceva ca să urmăm un sistem de navigație care ne îndrumă spre mijlocul unui lac. Deci, unde își are limitele gândirea pozitivă?

1. Gândire pozitivă = succes

Să începem în mod specific – gândirea pozitivă vă poate ajuta să obțineți succes, dar puterea sa este limitată. Poate fi scânteia care ne ajută să implementăm diverse planuri, dar nu este cea care ne determină succesul. Gândirea pozitivă este o bună motivație pentru a ne ajuta să începem un proiect, ceva de genul unui cupon de reducere. E frumos când primim o reducere, dar fără bani, chiar și cu reducere, oricum nu o putem cumpăra. Desigur, este bine să economisim câteva lire sterline, dar banii pe care i-am economisi determină dacă vom face achiziția sau vom fi mulțumiți de ea?

2. Pozitiv: oricând, oriunde

Un alt mit folosit în acest stil de cititori de tutoriale – totul sau nimic. Dacă vreau să fiu fericit, fiecare mișcare trebuie să fie pozitivă; altfel, totul se duce la scurgere. Aceasta este o perspectivă frumoasă, în principal pentru că ne face responsabili. În viață, totuși, trebuie să fim pregătiți pentru diferitele răsturnări de situație, inclusiv cele care nu ne vor aduce zâmbetul pe buze sau nu vor anunța un final pozitiv. Tristețea este inevitabilă și nu este înțelept să încerci să o eviți. Fiecare emoție, inclusiv cele negative, poate fi bună și purificatoare pentru noi.

3. Orice lucru negativ este rău

Cu alte cuvinte, orice ne poate răni. Fie că este vorba despre gânduri negative, evenimente sau opinii ale altora despre noi. Cu mult timp în urmă, în satele indiene, băieții au trecut prin tot felul de încercări dureroase menite să-i pregătească pentru diverse circumstanțe și evenimente ale vieții. Astăzi, din perspectiva unei societăți optimiste, aceasta este o nebunie! Între timp, în părerile altora, ceva important ne poate fi ascuns sau nu. Ceva ce nu am vrut să vedem, mai degrabă am uita sau nu știm. Poate că este ceva la care ar trebui să ne uităm? Poate că tristețea de moment și confruntarea însoțite de gânduri neplăcute ne vor permite să ne deschidem aripile și să ne cunoaștem dintr-o cu totul altă perspectivă? Nu o vei experimenta niciodată dacă încerci să trăiești o viață pozitivă cu orice preț.

4. O imagine pozitivă

Fiecare dintre noi cunoaște o persoană care răspândește doar afirmații pozitive pe rețelele de socializare, citate despre obținerea succesului, despre succesul în dragoste și sursa fericirii. Deși astfel de oameni încearcă să trăiască pozitiv și după principii pozitive, atunci când arunci o privire asupra vieții lor reale, ai impresia că nu totul este atât de frumos pe cât ar părea. În plus, oamenii cu vederi extrem de pozitive se confruntă foarte adesea cu o viață complicată și dificilă. Poate ar fi mai bine să le ții la distanță.

5. Pozitiv în fiecare sferă a vieții

Aroma de cafea proaspăt măcinată de la noul aparat de cafea în weekend poate inspira un spirit pozitiv în noi. Totuși, asta nu înseamnă că nu vei fi supărat de râșnița puternică sau de lipsa laptelui din frigider weekendul viitor. Și asta e normal! Fiecare dintre noi are stări și atitudini diferite, toate influențate de vreme, hormoni și… chiar și de starea altora! Si asta e ok! Dacă nu vrei să te plimbi frustrat, este mai bine să dai cu picioarele pe pământ și să gândești așa cum îți spun mintea și inima!

    0
    Coșul dumneavoastră
    Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
      Calculate Shipping