Cum pot lupta cu frica? 5 moduri eficiente - Pături ponderate - Paturagravity RO

Cum pot lupta cu frica? 5 moduri eficiente

Dacă ne uităm cu atenție, viețile noastre pot include tot felul de temeri. Dezvoltarea, depășirea barierelor și dobândirea de noi abilități sunt întotdeauna asociate cu provocări care ar putea inspira teamă. Aceste emoții dificile sunt complet naturale și necesare, dar uneori ne paralizează și ne împiedică să ducem la bun sfârșit activitățile care duc la atingerea obiectivului nostru. Cum să evităm această paralizie și să privim spre viitor cu încredere?

Ne confruntăm cu noi temeri pe măsură ce mergem înainte, facem lucruri noi și acceptăm noi provocări. Frica și anxietatea sunt “bodyguarzi” naturali care ne veghează pentru a ne împiedica să luăm decizii pripite. Ele ne forțează să reflectăm și să ne gândim: “oare chiar fac ceea ce trebuie”? Cu toate acestea, funcționarea corectă a acestor emoții necesită muncă și capacitatea de a le îmblânzi. Cum să o facem?

1. Scenariul cel mai pesimist

Știți că proverbele clișeice de genul “totul va fi bine” nu ajută la rezolvarea situației și nici nu ne fac să ne simțim mai bine. Dacă gândirea pozitivă forțată nu funcționează, de ce să nu facem contrariul? Atunci când vă este teamă de ceva, încercați să reflectați la ce este mai rău care s-ar putea întâmpla în momentul eșecului. Priviți cu atenție acest scenariu negru și vedeți dacă pierderile la care vă gândiți se potrivesc cu frica pe care o simțiți. În 90% din cazuri, se dovedește că nu ai de ce să te temi și, dacă eșuează, nici lumea nu se va sfârși.

2. Bucăți mici

Un proverb celebru spune că “dacă vrei să mănânci un elefant, trebuie să o faci bucată cu bucată”. Acest adagiu genial arată într-un mod colorat puterea realizării în etape și pași mici. Nu numai că ne facem astfel o imagine clară a sarcinii de îndeplinit, dar evităm și stresul asociat cu ideile noastre nerealiste. De asemenea, dobândim o imagine rațională a ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Încercați să evitați salturile mentale mari în viitor. În schimb, deplasați-vă în viața de zi cu zi cu atenție, prudență și sârguință, iar frica nu va mai crește până la dimensiuni paralizante.

3. Suficient de bun

Atunci când ne gândim la un obiectiv, ne imaginăm adesea scenariul ideal al acestuia. Să câștigăm o licitație, să alergăm un maraton, să câștigăm o medalie de aur, să ne cumpărăm un Ferrari și să mergem în Bali în vacanță. Între timp, idealurile nu există și, uneori, vom obține o satisfacție și o pace mai mare făcând ceva “suficient de bine”. Poate că, în loc de un maraton, veți începe traseul de cinci kilometri? Sau poate că merită să fii mulțumit de tine însuți atunci când faci o prezentare bine, și nu doar când câștigi licitația?

4. Distrageți atenția

Deși sună ca un indiciu de evadare, este de fapt ceva complet diferit. Dacă vă confruntați cu o sarcină sau o decizie dificilă care vă provoacă teamă, încercați să vă îndreptați gândurile într-o altă direcție. “Capul liber” este un spațiu pentru gândurile obsesive care pot rămâne acolo, așa că trebuie să le devansezi. Când știți că sunteți pe cale să vă speriați, începeți să citiți o carte, rezolvați un rebus, faceți o listă de cumpărături sau faceți curățenie în dulap. Cel mai bine este să obosești, mental sau fizic. Sau puteți profita de instrumente terapeutice, cum ar fi o pătură cu greutăți pentru adulți, pentru a vă susține sistemul nervos și a reduce producția de cortizol.

5. Nu vă mai certați

Frica este ca în viață – acțiunea provoacă o reacție. Dacă vă luptați cu frica, cel mai probabil aceasta vă va ataca cu forță dublă. De aceea, este util să vă priviți emoțiile dintr-un unghi diferit – lăsați-le să curgă liber, observați-le și analizați-le. Să nu intrăm în panică atunci când începem să ne fie frică. Să învățăm să ne vedem gândurile și fluxul lor și să ne permitem să le simțim. Doar imaginându-ne acest proces este relaxant, nu-i așa?

    0
    Coșul dumneavoastră
    Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
      Calculate Shipping