Este insomnia la fel cu privarea de somn? - Pături ponderate - Paturagravity RO

Este insomnia la fel cu privarea de somn?

Tulburări de somn – insomnie. Nopți nedormite – insomnie. Probleme cu adormirea – insomnie. Pentru cei mai mulți dintre noi, „insomnia” este o groapă fără fund în care, fără prea multă gândire, aruncăm toate neregulile legate de o noapte bună de odihnă. Între timp, deși insomnia are multe nume, este ușor confundată cu alte tulburări.

O noapte nedorită sau una în care dormim scurt nu înseamnă că avem o problemă cu insomnia. Cu toate acestea, acesta este, fără îndoială, unul dintre elementele sale. Atunci când incapacitatea noastră de a adormi devine o tulburare?

– Când avem dificultăți în a adormi și suferim semnificativ.

– vNe trezim în miezul nopții și ne adorm din nou cu greu sau nu putem adormi deloc.

– Ne trezim prea devreme dimineata, asa ca nu dormim suficient.

Este demn de remarcat faptul că este posibil să avem un singur simptom sau câteva dintre aceste simptome. Se mai poate întâmpla ca, la început, să ne chinuim să ne culcăm, apoi mai târziu, s-a transformat în trezire în timpul nopții. De obicei, înseamnă că timpul nostru de somn este mai scurt. Cu toate acestea, se poate întâmpla și în ciuda faptului că dormim timp de 7-9 ore și ne trezim încă obosiți sau simțindu-ne ca și cum am fi dormit doar 15 minute. Concluzie? Constatăm că insomnia se bazează în principal pe modul în care ne simțim, pe dificultăți de a adormi sau pe incapacitatea de a adormi. O altă posibilitate este ca, în ciuda faptului că suntem adormiți, să fim extrem de vigilenți, de parcă cea mai blândă șoaptă ne-ar putea trezi.

Așadar, insomnia nu este despre lipsa somnului, ci despre probleme de somnolență – cu „ruperea” în valuri de oboseală și adormirea în momente și momente pe care am dori să le petrecem cu alte lucruri.

 

Când creierul ne joacă feste

La locul de muncă, visezi să fii în patul tău și să te culci, dar noaptea creierul tău decide să intre în overdrive și să analizeze ce a spus partenerul tău în 2014 la 16:05? Este o afecțiune comună. Dificultatea de a adormi poate fi însoțită de starea de veghe, care este unul dintre cele mai frecvente simptome ale insomniei. La fel este și cu trezirea – parcă cineva a pocnit din degete și a decis brusc că creierul nostru ar trebui să înceapă să funcționeze. Există un numitor comun pentru acest grup de simptome: nu putem decide singuri când să adormim sau când să ne trezim. E ca și cum cineva ar avea o telecomandă pentru a ne controla corpul.

Cu toate acestea, lista nu se termină aici. Al doilea grup de simptome care caracterizează insomnia este starea de rău în timpul zilei cauzată de somnul insuficient sau ineficient. Cele mai frecvente afecțiuni pe care le simțim sunt:

– oboseala

– lipsa de energie

– incapacitatea de concentrare

– tulburări de concentrare și memorie

– lletargie

– iritație și frustrare

– dureri de cap

– stare rea de spirit

 

Este insomnie?

 

Nu fiecare noapte nedormită înseamnă că avem o problemă cu insomnia. De fapt, fiecare dintre noi are momente de vise urâte legate de activitățile sau stresul zilei. Potrivit specialiștilor, insomnia este determinată în primul rând de durata simptomelor despre care am scris mai sus. Problema începe atunci când ai cel puțin trei nopți ineficiente de somn pe săptămână timp de cel puțin trei luni, ceea ce duce la o înrăutățire semnificativă a stării de bine.

Acest fapt nu înseamnă, însă, că în cele trei luni în care nu suntem mulțumiți de calitatea somnului nostru, putem doar să stăm pe loc. Departe de! Merită timpul să abordezi în mod activ soluția acestei probleme, deoarece poate fi suficient să-ți schimbi câteva obiceiuri pentru a te bucura din nou de o bună dispoziție dimineața.

 

Ce poți face până atunci?

 

– Urmăriți-vă obiceiurile în timpul zilei și seara – se poate dovedi că vă beți ultima cafea prea târziu, să răspundeți la e-mailuri de la serviciu în pat sau să nu faceți suficiente pauze.

– Observați cât timp vă uitați la televizor sau folosiți computerul și telefonul – a fi trezit este una dintre cele mai frecvente cauze ale tulburărilor cronice de somn!

– Găsiți soluții noi – dacă cele pe care le-ați încercat până acum nu funcționează, este timpul să vă schimbați tactica. Ați citit deja despre beneficiile unei pături ponderate? Poate că este timpul să ne concentrăm pe acest subiect

Amintiți-vă că cel mai mare și mai periculos dușman al somnului este stresul. Tensiunea se acumulează în tot corpul, făcându-vă incapabil să dormi. La început, nu poți dormi pentru că ești stresat, apoi devii stresat pentru că nu poți dormi. Prin urmare, merită efortul de a reduce stresul.

    0
    Coșul dumneavoastră
    Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
      Calculate Shipping