Problemele de somn pot afecta satisfacția relației - Pături ponderate - Paturagravity RO

Problemele de somn pot afecta satisfacția relației

Cercetătorii continuă să tragă un semnal de alarmă: somnul este un element foarte important al vieții de zi cu zi, iar neglijarea lui afectează în mod semnificativ nu numai funcționarea noastră, ci și relațiile cu alte persoane. Aceasta este o problemă din ce în ce mai gravă, care privește chiar jumătate din cupluri! Se pare că, atunci când analizăm problemele crescânde ale relațiilor, ar trebui să analizăm și numărul de ore dormite în ultima săptămână.

Deși ar putea părea că problemele de somn apar după pierderea partenerului și o despărțire dificilă, cercetările indică o situație complet opusă. Această lipsă a unei durate adecvate de odihnă poate duce la dezintegrarea chiar și a celor mai satisfăcătoare relații. Psihologii de la Universitatea din California au cercetat peste o sută de cupluri. Ei au examinat nivelul de anxietate, stările depresive și satisfacția față de somn. Experimentul a arătat că cuplurile au avut cele mai mari certuri după nopți grele de nesomn. De unde vine acest lucru?

Sensibilitate redusă

După cum s-a dovedit, atunci când avem deficite de somn, nu suntem capabili să ne exprimăm recunoștința față de partenerul nostru. În cadrul aceleiași cercetări, participanții au fost rugați să noteze informațiile despre trezirile premature sau problemele cu adormirea. Apoi au fost instruiți să îndeplinească mai multe sarcini. Persoanele care nu s-au odihnit în noaptea precedentă nu au putut aprecia eforturile jumătății lor și au fost indiferente la sentimentele și emoțiile acesteia. Experimentul arată clar că lipsa somnului ne afectează emotivitatea – suntem mai reci și mai egoiști, ca și cum am rămâne fără baterie emoțională. Nimeni nu ne va convinge atunci că partenerul a întârziat din cauza unui ambuteiaj sau că nu a sunat înapoi din cauza unei întâlniri importante. Vom folosi remarci amuzante, vom provoca certuri și ne vom asigura de intențiile răutăcioase ale partenerului nostru. După cum puteți ghici, cu această atitudine nu suntem deosebit de amatori de compromisuri, care sunt atât de importante în viața fiecărui cuplu fericit.

Fără control

Corelația dintre deficiențele de somn și calitatea relațiilor a fost analizată și de cercetătorii de la Universitatea din Florida. Experimentul lor a implicat 68 de cupluri proaspăt căsătorite sau proaspete. Fiecare dintre ei a notat numărul de ore de somn în timpul săptămânii și a completat două chestionare. Prima a acoperit subiecte generale de satisfacție cu relația, în timp ce a doua a inclus întrebări mai detaliate despre împărțirea sarcinilor casnice, timpul petrecut împreună sau modalitățile de a face față conflictelor. Rezultatele i-au surprins chiar și pe respondenți. Până la o treime din căsătoriile și cuplurile care trăiau împreună, care sufereau de o privare permanentă de somn, au prezentat probleme mult mai mari și tendințe la crize relaționale decât restul cuplurilor. Somnul este responsabil pentru menținerea autoreglării noastre la nivelul corespunzător. Lipsa acestuia are ca rezultat incapacitatea noastră de a ne menține nervii sub control și de a face față emoțiilor noastre.

Ritmul extrem de viață

Există multe motive pentru insomnie sau treziri nocturne: probleme la locul de muncă, prea multe îndatoriri, lipsă de sprijin, începuturi de depresie – pentru a numi câteva dintre ele. Stilul de viață actual al tinerilor este mai rapid decât oricând. Numărul de stimuli care ne înconjoară este în continuă creștere și nu va scădea în epoca unui progres tehnologic rapid. Trebuie să învățăm să ne gestionăm cu pricepere timpul, să limităm cantitatea de dispozitive electronice seara și, mai ales, să ne ascultăm propriul corp. Mulți ani de muncă în știința senzorială demonstrează, de asemenea, că problemele noastre de somn pot rezulta din lipsa atingerii – să încercăm să dezvoltăm un obicei de a ne îmbrățișa și de a ne oferi unul altuia o doză de tandrețe înainte de a adormi. În multe case, o soluție bună se dovedește a fi achiziționarea unui pat senzorial special, a cărui umplutură specială mai grea afectează pozitiv sentimentul de securitate subconștient. Cuverturile și păturile ponderate au efect liniștitor și calmant, deoarece trimit semnale pozitive creierului în timpul somnului.

Mai multe informații despre produsele senzoriale pot fi găsite aici: https://paturagravity.ro

https://paturagravity.ro/

    0
    Coșul dumneavoastră
    Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
      Calculate Shipping