Procrastinare poate fi un semn al unei tulburări grave - Pături ponderate - Paturagravity RO

Procrastinare poate fi un semn al unei tulburări grave

Procrastinare și stres

Există oameni pentru care amânarea este o tulburare în viață. Amânarea poate influența statutul social al unei persoane, afectându-i negativ situația financiară. În plus, cei care amână nu sunt capabili să-și schimbe schemele comportamentale – amânând lucrurile pentru mai târziu. Acesta este modul în care cercul vicios al stresului și al amânării continuă să se întoarcă. Cum functioneazã?

Gândirea la o sarcină pe care cumva nu o doriți sau nu o puteți îndeplini dă naștere unei îngrijorări serioase. Amânarea oferă o ușurare de ceva vreme, dar gândul la munca pe care o amânați rămâne în fundul minții și nu vă permite să vă odihniți. Consecințele lucrului întrerupt, care vă poate aștepta în viitor, nu pot decât să înrăutățiți lucrurile.

Presiunea continuă îți afectează rapid sănătatea – iritabilitate, neatenție, dureri de cap, insomnie – acestea sunt doar câteva dintre efectele întârzierii sarcinilor. Situația este și mai gravă dacă amânarea apare din cauza ADHD, nevroză sau depresie.

Procrastinare si ADHD

Poate ADHD să fie cauza amânării? Persoanele care se luptă cu ADHD au probleme cu planificarea activităților, concentrarea și îndeplinirea sarcinilor complexe sau obositoare. De aceea, sunt rapid iritați, au tendința de a uita de chestiuni diferite, chiar de zi cu zi și le este greu să țină evidența datelor importante. Dezavantajele care decurg din ADHD pot contribui la amânare.
Terapia cognitiv-comportamentală ar putea ajuta. Facilitează eliminarea erorilor și introducerea unui comportament corect care facilitează o mai bună gestionare a timpului.

Nevroza ca cauză sau procrastinare.

Nevroza de anxietate poate fi un alt motiv pentru a pune lucrurile deoparte. Persoanele care suferă de aceasta experimentează neliniște continuă. Îngrijorarea cu privire la propria sănătate, securitate și familie, le ocupă mult timp și nu mai este mult de desfășurat alte activități. Acest lucru contribuie și la amânare.
Cum să vă asigurați că nevroza este cauza acesteia? Tulburarea se manifesta prin oboseala, insomnie, iritabilitate, tensiune, aritmie cardiaca si transpiratie excesiva.

Medicamentul și psihoterapia ar putea ajuta la tratarea nevrozei. În plus, merită să încerci să-ți distragi mintea de la gândurile negative.

Procrastinare si depresie

Depresia este o afecțiune foarte gravă în care creierul încetează să funcționeze rațional din cauza modificărilor chimice care apar în el. O persoană deprimată este slăbită, cuprinsă de tristețe și un sentiment de lipsă de speranță. Trăsătura caracteristică este nedorința și lipsa de energie și capacitatea de a efectua chiar și cele mai elementare operațiuni.
Pentru prieteni și familie, care nu s-au confruntat cu depresia înainte; un astfel de comportament ar putea fi complet de neînțeles. Este adesea percepută ca apatie sau lene. Uneori, oamenii reacționează la depresie spunând „Reunește-te!”.
Cu toate acestea, depresia nu trebuie neglijată, mai ales că stadiul ei avansat poate duce la sinucidere. Este necesar să consultați un psihiatru și să începeți metode de tratament, care de obicei se bazează pe administrarea de medicamente, uneori și prin ședințe individuale cu un psihoterapeut sau terapie de grup.

Tulburare obsesiv-compulsivă și procrastinare

Tulburarea obsesiv-compulsivă este strâns legată de depresie și nevroză. Acest tip de disfuncție nu vă permite să vă simțiți mulțumiți de propria sarcină, chiar dacă au funcționat bine. Acesta este un sentiment ușor similar cu perfecționismul excesiv. Întotdeauna există ceva de îmbunătățit; nimic nu este perfect așa cum ar trebui să fie.
O persoană cu tulburare obsesiv-compulsivă acumulează sentimente și gânduri negative, care sunt însoțite de un sentiment de neputință, gânduri negative și operații reflexe repetitive (de exemplu, curățarea, stivuirea sau schimbarea obiectelor, spălarea mâinilor sau a dinților etc.). Toate acestea limitează persoana și nu îi permit să se ocupe de problemele care ar trebui să fie efectuate. Aceste tulburări sunt tratate în mod similar cu nevroza și depresia – prin luarea de medicamente, efectuarea de terapie cognitiv-comportamentală și lucru în grup etc.

Procrastinare la o persoană obosită

Lipsa somnului, abundența de sarcini, responsabilități și stres pe termen scurt provoacă o presiune serioasă asupra sănătății unei persoane. Simptomele oboselii includ deriva în miezul zilei și în circumstanțe neașteptate, iritabilitate, insomnie, lipsă de energie și probleme cu atenția. Această condiție duce și la procrastinare.
Oboseala este aparent mai puțin gravă decât disfuncțiile menționate anterior, dar neglijarea ei poate duce la consecințe grave: boli autoimune (diabet zaharat, Hashimoto, lupus eritematos sistemic, poliartrită reumatoidă etc.), infarct miocardic, depresie, ateroscleroză.

Uneori, pentru a evita oboseala, este suficient să înveți asertivitatea și să delegi sarcini altor persoane. În plus, în timpul exploatării sporite a organismului merită asigurarea confortului și a posibilității de regenerare – menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate, exerciții fizice și asigurarea unei cantități suficiente de somn.

Cum să învingi procrastinarea?

Este de maximă importanță să ridic și să răspund la întrebarea – de ce amân și amân lucrurile pentru mai târziu? Ce fel de lucruri amân? Ce mă descurajează de la ei? Am timp să îndeplinesc sarcini importante? Poate există un alt motiv pentru care nu vreau să le fac?
Dacă procrastinarea rezultă dintr-o lipsă de voință și nu are legătură cu alte tipuri de tulburări, vă puteți motiva împărțind sarcinile în sarcini mai mici și mai ușor de gestionat și învățați cum să gestionați timpul și să reduceți consumatorii de timp, cum ar fi televizorul, telefoane, jocuri pe calculator etc.
Dacă procrastinarea rezultă din tulburările menționate mai sus, merită să solicitați ajutor de la un medic sau un terapeut. Neglijarea unor astfel de probleme cu siguranță nu va ajuta, dar ar putea crește simptomele negative de sănătate.”

    0
    Coșul dumneavoastră
    Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
      Calculate Shipping