Rezoluția de Anul Nou - Dormiți suficient! - Pături ponderate - Paturagravity RO

Rezoluția de Anul Nou – Dormiți suficient!

Începutul fiecărui an nou este o oportunitate pentru mulți dintre noi de a reflecta, de a analiza ceea ce s-a întâmplat și de a implementa schimbări. Deși după 2020, putem concluziona că doar banalitatea este suficientă pentru a trăi mai bine. Cu toate acestea, merită să ne luăm timp pentru a lucra la obiceiurile noastre, starea de fericire, satisfacția sau eficiența mentală. Numitorul comun este eroul subestimat al vieții noastre de zi cu zi – somnul. De ce este atât de important?

Chiar dacă – pentru a spune simplu – nu putem supraviețui fără somn, este totuși de o importanță secundară pentru noi. În goana îndatoririlor zilnice, uităm de ceea ce ne motivează și ne dă energia să acționăm. Reducem numărul de ore de somn. „Voi dormi când voi fi mort”, spui. „Te obișnuiești să nu dormi suficient”, auzi. Noi, la rândul nostru, spunem că o persoană bine odihnită este o persoană fericită. Cine are dreptate?

„Trebuie să dorm pe el”

Cu toții am auzit această propoziție și poate chiar am fi spus-o uneori, dar rareori ne gândim la justificarea ei. De ce ar trebui să amânăm rezolvarea unei probleme până a doua zi? Somnul face ca prin magie să dispară problema? Această proclamație nu poate fi mai departe de adevăr. Este mai probabil ca problemele să se înmulțească, iar mediul lor natural pare a fi haos. Așa că este mai bine să ai grijă de ei acum. Sau, în acest caz, a doua zi.

Cercetările pe acest subiect de la Universitatea din California au arătat că în timpul somnului REM, creierul procesează experiențele emoționale, eliberându-ne de evenimentele neplăcute pe care le-am trăit în timpul zilei. Creierul nostru separă apoi informațiile importante de cele mai puțin importante. Dimineața, putem privi problema dintr-o perspectivă complet diferită și ne este mai ușor să găsim o soluție. Potrivit oamenilor de știință, atunci când suntem împrospătați, creativitatea și capacitatea noastră de a gândi abstract crește.

“”Un nou an, un nou eu””

Mulți dintre noi am făcut o declarație atât de îndrăzneață, mai ales în preajma Revelionului. Dorința de schimbare este foarte adesea legată de relațiile noastre și de comportamentele aferente. „Nu mă voi certa atât de mult cu soția mea”, „Voi lucra la controlul emoțiilor” sau „Voi încerca să evit conflictele și să nu le provoc” – sunt toate rezoluțiile de Anul Nou foarte comune. Între timp, în spatele comportamentului nostru „incorect” se află adesea… epuizarea cronică.

Știați că capacitatea noastră de auto-reglare emoțională scade cu până la 80% când suntem obosiți? Când corpul este supraîncărcat și nu se poate regenera, intrăm mai ușor în conflicte și devenim iritabili, triști și frustrați. Nu este surprinzător că experții observă o corelație între nivelurile de somn și problemele persistente de relație. Se pare că cuplurile a căror „medie de somn” a fost cea mai scăzută din viață s-au certat mai des și s-au despărțit mai devreme. Deci, poate, în loc să vă certați, ar fi mai bine să vă duceți cealaltă jumătate în pat?

Porniți asistența de alimentare

Deși somnul este cea mai de bază activitate a fiecărei ființe umane, poate fi destul de dificil, mai ales când stresul ne copleșește. Tensiunea persistentă crește senzația de oboseală și face dificilă intrarea în fazele de somn profund. În loc să vă umpleți cu mai multe pastile, poate fi mai bine să utilizați metode non-invazive bazate pe cercetări științifice.

Una dintre aceste metode este folosirea unei pături ponderate, care arată ca cea standard, dar secretul ei constă în umplerea ei. Inserția de pătură ponderată este formată din microbile de sticlă care creează un efect de presiune blând. Receptorii pielii stimulați de presiune trimit informații către creier despre poziția specifică a corpului în orice loc și spațiu dat. Creierul interpretează apoi poziția noastră ca necontestată (acoperită), ca în brațele cuiva apropiat. Rezultatul? Producția de cortizol (un hormon de stres) scade, iar nivelul de serotonină (hormonul fericirii) crește. Corpul se relaxează și, atunci când este liber de răspunsul „luptă sau fugă”, adoarme mai ușor, într-un somn mai profund și mai eficient. Rezultatele sunt de obicei vizibile după doar o săptămână.

Și acum poți sta liniștit. Noroc!

    0
    Coșul dumneavoastră
    Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
      Calculate Shipping