Scăderea concentrației din cauza insomniei - Pături ponderate - Paturagravity RO

Scăderea concentrației din cauza insomniei

Decreased Concentration due to Insomnia

Conform statisticilor, insomnia a fost clasificată de către Organizația Mondială a Sănătății drept o boală a stilului de viață care constituie aproximativ 90% din toate tulburările de somn. Este o problemă extrem de gravă, care provoacă o serie de consecințe care sunt dăunătoare organismului nostru, cum ar fi probleme de concentrare.

O mână de statistici despre insomnie.

Studii de cercetare au demonstrat că fiecare a patra persoană din Marea Britanie este lipsită de somn și fiecare a doua persoană de mai sus. varsta de 40 de ani sufera de probleme grave de somn care necesita ajutorul specialistilor. Această problemă apare de obicei la femei și se intensifică în cursul modificărilor hormonale în timpul perimenopauzei. În plus, există pacienți cu vârsta sub 25 de ani care se luptă cu insomnia, iar 20% dintre ei suferă de probleme cronice de somn.

Ce este insomnia?

Până acum, nu am reușit să definim clar conceptul de insomnie. Cu toate acestea, știm că aceasta corespunde cu probleme de adormire, dificultăți în menținerea somnului (trezirea regulată noaptea sau dimineața devreme), trezirea prematură a dimineții și senzația de oboseală după trezire. Acest lucru duce, de asemenea, la a fi într-o stare proastă în timpul zilei.

Cauzele insomniei

Diagnosticarea insomniei nu este o sarcină ușoară, deoarece este o impresie individuală și subiectivă. Poate fi identificat pe baza unui interviu sau observare a pacientului, si nu pe baza unor teste specifice. Prin urmare, este posibil să se indice doar motive potențiale, dintre care unele fiind consecințe ale unui stil de viață nesănătos (adică mese târzii sau abuz de alcool) și obiceiuri de somn distorsionate (întârzierea momentului de a merge la culcare sau a se ridica).

Factorii de risc cresc probabilitatea dintre apariția insomniei sunt:

  • ​​vârsta (persoanele în vârstă au tendința de a suferi de insomnie mai frecvent din cauza scăderii secreției de melatonină),
  • sexul (după cum am menționat deja femeile sunt mai des afectate de problemă),
  • stresul permanent,
  • munca în schimburi,
  • problemele de familie.

Efectele insomniei pe termen scurt si lung Insomnia

pe termen scurt poate avea ca rezultat:

  • probleme de concentrare, adica capacitatea (in mod constient sau spontan) de a concentra atentia si de a o mentine asupra unui obiect, gand sau sarcina anume. Incapacitatea de a se concentra pe deplin este de obicei rezultatul lipsei etapei de somn NREM (mișcarea oculară nerapidă) în timpul căreia creierul nostru produce unde delta electrice. În această etapă, unele dintre funcțiile cognitive ale creierului sunt consolidate și întărite. Somnul insuficient frecvent (mai puțin de 7 ore) duce de obicei la scăderea efectelor apariției undelor delta, care ne afectează abilitățile de concentrare de zi cu zi. Pentru a ne îmbunătăți concentrarea, este recomandat să ne angajăm în activitate fizică, să bem cel puțin doi litri de apă plată pe zi și să adăugăm în dieta noastră zilnică produse bogate în magneziu, potasiu, fier și vitaminele B, C, D și E, cum ar fi ca de ex nuci sau ciocolată amară;
  • oboseală;
  • iritație;
  • dureri de cap și scăderea timpului de reacție,
  • precum și somnolență în timpul zilei.

Efectele insomniei pe termen lung sunt de obicei:

  • creșterea tensiunii arteriale care, la rândul său, poate duce la dezvoltarea bolilor cardiovasculare;
  • metabolismul afectat al glucozei, care prezintă un risc mai mare de a dezvolta diabet; si
  • cresterea in greutate.

Cat timp ar trebui sa dormim?

Efectele insomniei pe termen lung sunt de obicei: creșterea tensiunii arteriale care, la rândul său, poate duce la dezvoltarea bolilor cardiovasculare; metabolismul afectat al glucozei, care prezintă un risc mai mare de a dezvolta diabet; si cresterea in greutate. Primele trei ore de somn sunt cele mai importante. Apoi, treptat devine din ce în ce mai superficială. Somnul între orele 22:00. iar ora 4 a.m. este cea mai valoroasă pentru corpul nostru. Acesta este momentul în care celulele creierului nostru se regenerează și se organizează informațiile adunate pe parcursul întregii zile, ceea ce îmbunătățește procesul de memorie. În timpul odihnei nopții, corpul nostru este, de asemenea, curățat de produse metabolice inutile și de toxine, iar procesele de producere a hormonilor vitale pentru buna noastră funcționare (adică progesteron și testosteron) se intensifică. De asemenea, țesutul pielii este regenerat în acest moment.

    0
    Coșul dumneavoastră
    Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
      Calculate Shipping